• Welcome to OnlyTech Forums
    An online community for the tech enthusiasts!
    Log in or Register

Good News My new Sony Bravia 55" X80AJ

  • Thread starter Sagar
  • Start date
  • Replies: Replies 27
  • Views: Views 2,047

Sagar

Staff member
Moderator
Joined
17 Mar 2015
Messages
7,550
Reaction score
9,644
@Bapun Raz @Dr Saurabh @Siva bros is there any way to keep HDMI at default place when we switch on the TV? Everytime when I switch on the TV it send to Home instead of HDMI.
 

Sagar

Staff member
Moderator
Joined
17 Mar 2015
Messages
7,550
Reaction score
9,644
On my Sony TV turning on/restarting always selects the last used source (HDMI 1 / HDMI 2 etc.).
Just now searched & found a setting called power on behaviour & selected on last used input & it worked:)
HDVCuzU.jpg

 

Bapun Raz

Staff member
Community Manager
Joined
3 Nov 2010
Messages
25,326
Solutions
5
Reaction score
33,796
Just now searched & found a setting called power on behaviour & selected on last used input & it worked:)
Cool. 😉

I made a few Google searches and it seems that it is a new option on Google TV. I have an Android TV so I didn't have to configure it up manually.
 

Dr Saurabh

Member
Joined
8 Jan 2019
Messages
331
Reaction score
598
@Bapun Raz @Dr Saurabh @Siva bros is there any way to keep HDMI at default place when we switch on the TV? Everytime when I switch on the TV it send to Home instead of HDMI.
I cannot answer this because I have not used DTH / Cable TV, etc in my Sony TV yet.
Just now searched & found a setting called power on behaviour & selected on last used input & it worked:)
HDVCuzU.jpg
Good thing your problem is solved. 👍🏼
 

Sagar

Staff member
Moderator
Joined
17 Mar 2015
Messages
7,550
Reaction score
9,644
How to connect ARC to Soundbar? I have Boat Aavante 2000 2.1 Soundbar. It has ARC port, I have connected HDMI cable from TV (3rd HDMI) ARC to Soundbar but not getting sound output. Is there need of special HDMI cable for it or I done any mistake?

 

Mr.Bhat

Contributor
Joined
30 Apr 2011
Messages
2,985
Reaction score
3,817
How to connect ARC to Soundbar? I have Boat Aavante 2000 2.1 Soundbar. It has ARC port, I have connected HDMI cable from TV (3rd HDMI) ARC to Soundbar but not getting sound output. Is there need of special HDMI cable for it or I done any mistake?
Congrats..
I think if u enable 5:1 in TV the 2:1 won't work...
U might have to use PCM only..
 
Top Bottom
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock